Skip to main content

Naar mezelf

Hallo, ik ben Amber, diëtiste en ACT-therapeute, maar ook zus, vriendin, dochter, collega, en gewoon mens.

Ik vertel je graag wat meer over mezelf en het ontstaan van Hart Op Zoek. Hoe zou ik mezelf beschrijven? Wel, toen ik daarover nadacht was het duidelijk dat dit niet zo zwart-wit is.

Een gevoelige, rustige persoon, maar ook een uitbundige persoon, iemand die kan zeggen waar het op staat.
Soms impulsief, soms net héél doordacht.
Soms heel georganiseerd, soms wat chaotisch.
Soms iemand die heel goed weet wat ze wil, soms ook de eeuwige twijfelaar.
Soms heel zelfzeker en ongeremd, soms gevangen door onzekerheid, met volle gewicht op de rem.
Soms met alles wat ik zocht in handen, soms nog heel Hart Op Zoek.
Van alles wat dus, en zo ben ik het zelf ook graag gaan zien. Alle stukjes van mij, die mij mij maken.

Zo, dat lijkt een mooie tekst vol met kennis over mezelf. Maar dat was niet altijd zo en is ook nog steeds niet altijd zo zwart-wit zoals ik al vertelde. Er is een hele zoektocht aan vooraf gegaan. Een zoektocht naar, ‘wie ben ik?’, ‘wat wil ik?’, ‘wat geloof ik, wat wil ik geloven, wat kan ik geloven over mezelf?’. Een zoektocht die ontstond uit de meest veelvoorkomende dingen die een mens wel eens meemaakt in zijn leven. En toch bracht het mij zoveel onduidelijkheid en onzekerheid. Indien je meer wil weten over hoe deze zoektocht er dan precies uitzag voor mij, en wat ik hier uit heb gehaald en hoe dit nog steeds in gang is, kan je dit binnenkort beluisteren op mijn podcast.

Voor nu vertel ik je dat ik hierdoor de passie ben beginnen te voelen om mensen te begeleiden in hun eigen zoektocht in het leven. De zoektocht naar datgeen wat ze nodig hebben; misschien een betere relatie met hun lichaam of voeding, met hun job, of gewoonweg met zichzelf. En heb in me als diëtiste ook nog bijgeschoold tot (loopbaan)coach en contextueel gedragstherapeute (momenteel in opleiding).

Opleidingen:
 • Bachelor voedings- en dieetkunde – Thomas More Geel – 2018
 • Masterclass emotioneel eten en eetbuien – Boost! – 2020
 • Coach The Coach traject – Jessified Health – 2021-2022
 • Basisbehandeling bij eetstoornissen – Eetexpert – 2021
 • Personal trainer – Centrum voor Avondonderwijs – 2020
 • Sportvoeding – Centrum voor Avondonderwijs – 2021
 • Sportpsychologie – Centrum voor Avondonderwijs – 2021
 • Webinar orthorexia nervosa; wanneer te gezond ongezond wordt – Eetexpert – 2022
 • Webinar aandachtpunten bij de behandeling van anorexia nervosa – VBVD – 2022
 • Postgraduaat contextueel gedragstherapeut i.o. – Allegre – 2022-2023
 • Webinar ‘getting unstuck with Robyn Walser and Yvonne Barnes-Holmes’ – Factor Psy – 2022
 • Cursus ‘ademen’ – Educatieve Academie VZW – 2023
 • Cursus ‘De wijsheid van trauma door Dr. Gabor Maté’ – Younity – 2023

Verder volg ik supervisie en school ik me permanent bij.

Zit je met vragen?

Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen!

Adres

Oude Kerkstraat 18

3950 Bocholt

Connect

T: 0494 22 07 60

E: amber@hartopzoek.be

Openingsuren
Maandag
Gesloten
Dinsdag
08u00 - 21u00
Woensdag
Gesloten
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
Gesloten
Zaterdag
08u00 - 16u00
Zondag
Gesloten

© 2024 Hart op zoek