Skip to main content
OP ZOEK NAAR

Voedingsbegeleiding

Voeding is geen eilandje op zich. Stormt het even hevig op onze zee? Dan waait het waarschijnlijk ook erg hard op onze eilandjes

1 – Gezonde levensstijl en/of gewichtsverlies

Op zoek zijn naar de juiste voeding voor jouw lichaam? Het kan vaak een hele zoektocht zijn.
Het gevoel hebben dat je al de mogelijke dingen of diëten al geprobeerd hebt, maar er niets lijkt te werken. Het kan heel erg frustrerend of moedeloos aanvoelen.

Vaak zie ik mensen vol goede moed de nieuwste diëten proberen, hun ‘punten tellen’, geen koeken meer kopen in de winkel, … Ze hebben er vaak veel voor over, om het na een tijdje toch terug op te geven en in de oude gewoontes terecht te komen.

Ondanks ik het ontzettend goed snap waarom, breekt het mijn hart om te zien hoe mensen hun eigen leven en lijf door zoveel bochten wringen en dingen doen die uiteindelijk misschien helemaal niet bij hun passen/voor hun werken.

Hierdoor vind ik het zo belangrijk om samen op zoek te gaan naar wat er voor jou werkt, waar jij je goed bij voelt!

Als erkend diëtiste is maatwerk één van de belangrijkste pijlers in mijn praktijk. Niet alles werkt voor iedereen. Daarom bied ik verschillende methodes aan die ingezet kunnen worden voor het bereiken van jouw specifieke doel. Samen zoeken we de manier die het beste bij jou past. Dit kan gaan over de basis gezonde voeding, waarbij we gaan kijken hoe jij jouw voedingspatroon om een passende en haalbare manier kan aanpassen. Maar ook het gebruik van maaltijdvervangers (Equilibre3), of koolhydraatarmere voeding (PS food&lifestyle) kan ingezet worden als hulpmiddel indien het bij jou zou passen.

Welke methode we ook gebruiken, ondertussen gebruik ik de tools en technieken uit de gedragstherapie om tot echte duurzame gedragsverandering te komen. Zodat je je doel niet enkel behaald, maar ook kan behouden op lange termijn

Voor voedingsbegeleiding kan je zowel in praktijk ‘Hart Op Zoek’ in Bocholt, in praktijk ‘Jessified Health’ in Zonhoven en online terecht.

2 – Een gezonde relatie met voeding en jezelf (emotioneel eten, verstoorde relatie met voeding/je lichaam, eetstoornissen)

Soms is het echt een strijd… Een strijd tegen die koelkast, een strijd tegen dat eten, een strijd tegen je lichaam, of misschien zelfs een strijd tegen je gedachten.

Merk je dat je de gezonde relatie met voeding of je lichaam misschien een beetje kwijt bent? Dat je geen controle meer hebt over je voeding en je ook eet op momenten dat je het misschien niet wil? Dat je merkt dat je eten een groot ding is in je leven? Dat je alles heel goed wil doen, maar je je er daardoor net soms in verliest? Of herken je het gevoel dat alles op zich wel goed lijkt te gaan in het leven, alleen dat één ding lijkt maar niet te lukken: die voeding en dat lichaam.

Soms is de kennis en de inspiratie die je hebt om een gezonde levensstijl te hebben niet voldoende om dit ook effectief te doen of te behouden. Vaak weten we wel wat we best ‘moeten’ doen, maar lijkt het op een of andere manier toch niet te lukken en lijken we gevangen in onze gedachten of ons lichaam.

Hierbij is het heel belangrijk om niet te blijven focussen op die ‘hoe en wat’ die je misschien wel al weet, maar om samen dieper te kijken naar wat er verder allemaal in je omgaat. Samen gaan we het proces aan en bekijken we welke factoren er allemaal kunnen meespelen, wat er allemaal te beleven valt in ons lichaam en onze gedachten en hoe we hier anders mee om kunnen gaan, zodat voeding en je lichaam niet langer meer die oneindige strijd hoeft te zijn. Dit doe ik met behulp van technieken uit de coaching en contextuele gedragstherapie.

Zit je met vragen?

Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen!

Adres

Oude Kerkstraat 18

3950 Bocholt

Connect

T: 0494 22 07 60

E: amber@hartopzoek.be

Openingsuren
Maandag
Gesloten
Dinsdag
08u00 - 21u00
Woensdag
Gesloten
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
Gesloten
Zaterdag
08u00 - 16u00
Zondag
Gesloten

© 2024 Hart op zoek